Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Szárnyas, zöldborsós rizs recept

Szárnyas, zöldborsós rizs
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
45 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 35 dkg pulyka felsőcomb filé
    • 20 dkg rizs
    • 1 kisebb vöröshagyma
    • 3 gerezd fokhagyma
    • 1 kis csili
    • 10 dkg zöldborsó
    • 1 csipetnyi majoránna
    • őrölt bors
    • 1 dl száraz fehérbor
    • 1 kis csokor petrezselyemzöld
    • 1/2 liter leves alaplé
    • 2 ek olaj

    Elkészítése:

    A rizst kevés olajon enyhén megpirítjuk, majd felöntjük a leves alaplével. Enyhén megsózzuk, és hagyjuk párolódni. Ritkán megkeverjük.

    Külön edényben a hagymát kevés olajon megdinszteljük, majd hozzányomjuk a fokhagymát. 1 kisebb magozott csilivel rövid ideig együtt pirítjuk, majd hozzátesszük a kockákra vágott pulykahúst, amivel együtt fehéredésig főzzük. Hozzáöntjük a bort, a zöldborsót, majd összekeverjük a már megfőtt rizzsel, és az apróra vágott petrezselyem zölddel.

    Tálaláskor enyhén megborsozzuk, és sajtot reszelünk rá.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá