Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Mustáros csirkefalatok zöldborsóval recept

Mustáros csirkefalatok zöldborsóval
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 60 dkg csirkecomb filé
    • frissen őrölt bors
    • 1 ek liszt
    • 1 ek vaj
    • 3 ek olívaolaj
    • 5 szál újhagyma fehér része
    • 1 csokor petrezselyemzöld
    • 2 dl száraz fehérbor
    • 3 dl húsalaplé
    • 2 ek mézes mustár
    • 60 dkg frissen kifejtett borsó
    • 2 dl főzőtejszín
    • 1 ek krémsajt

    Elkészítése:

    A csirkecombfilét megmossuk, apró kockákra vágjuk, majd lisztben megforgatjuk. (Ilyenkor lehet a lisztet borsozni, és sózni is akár).

    Olajat és vajat vegyesen felforrósítunk egy mélyebb serpenyőben, és a húsokat lepirítjuk rajta.Kiszedjük a húst, a visszamaradt zsiradékon kevés olaj hozzáadásával megfonnyasztjuk az újhagyma darabokat.

    Felöntjük borral és a húsalaplével, majd hozzákeverjük a mustárt és kevés vizet. Összeforraljuk, majd a borsót is beleöntjük. A húsokat is visszarakjuk a serpenyőbe, és együtt puhára főzzük lefedve, lassú lángon. Ha a hús megpuhult, belekeverjük a tejszínt és a krémsajtot. A petrezselyemmel megszórjuk, és 2-3 perc alatt összeforraljuk.

    Azonnal tálalhatjuk!

    Nézd meg videón is:

    A mustáros csirkefalatok zöldborsóval kalória és tápérték tartalma:

    Kalória: 115 kcal
    Fehérje: 6 g
    Szénhidrát: 6 g
    Zsír: 8 g
    Az adatok 100 g mennyiségre vonatkoznak.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá