Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Fokhagymás, tejszínes pulykatokány recept

Fokhagymás, tejszínes pulykatokány
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
50 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Olcsó



  • Hozzávalók:

    • 80 dkg pulykanyesedék
    • 1 fej hagyma
    • 6 gerezd fokhagyma
    • 1 dl száraz fehérbor
    • 2 dl főzőtejszín
    • 1 kanál liszt
    • só, frissen őrölt bors
    • 1 kis kanál petrezselyem zöld
    • kevés étolaj

    Elkészítése:

    A húst leellenőrizzük, ha nagyobb darabokat találunk benne, akkor szétvágjuk.

    Az apróra vágott hagymát és a fokhagymát kevés olajon megdinszteljük, majd megsózzuk.

    Felöntjük kevés borral, majd hozzáadjuk az apró húst és fehéredésig pároljuk.

    A pulykanyesedék nagyon gyorsan elkészül, csak néhány perc szükséges a főzéshez.

    A tejszínt csomómentesre keverjük a liszttel és serpenyőbe öntjük. Megborsozzuk, majd megszórjuk petrezselyem zölddel és újraforraljuk.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá