Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Csirkezúza pörkölt recept

Csirkezúza pörkölt
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Olcsó



  • Hozzávalók:

    • 60 dkg csirkezúza
    • 1 ek zsír
    • 1 fej vöröshagyma
    • 3 gerezd fokhagyma
    • 1 kávéskanál pirospaprika
    • 1 tk borsikafű
    • 1 kávéskanál majoranna
    • 1 dl vörösbor
    • 5 dkg bacon
    • 1 paradicsom
    • 1 paprika
    • ízlés szerint só
    • ízlés szerint őrölt bors

    Elkészítése:

    A zúzát megtisztítom, feldarabolom.

    A zsíron megpirítom a felaprított bacon szalonnát, majd megdinsztelem rajta a felkockázott vöröshagymát, paprikát és a kés lapjával szétnyomott fokhagymát, ha kész megszórom pirospaprikával.

    Beleteszem a zúzát és a felaprított paradicsomot.

    Fűszerezem borsikafűvel, majorannával, frissen őrölt borssal. Ízlés szerint sózom.

    Aláöntöm a bort és a hús puhulásáig, fedő alatt főzöm. Az elpárolgott levet, vízzel pótolom és addig főzöm, amíg megfelelő sűrűségű lesz a szaftja.

    Önálló ételként friss kenyeret vagy párolt rizst kínálok mellé, de kiváló feltétje lehet főzelékeknek is.

    A csirkezúza pörkölt kalória és tápérték tartalma:

    Kalória: 107 kcal
    Fehérje: 12 g
    Szénhidrát: 2 g
    Zsír: 5 g
    Az adatok 100 g mennyiségre vonatkoznak.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá