link
Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Villámgyors kekszes krémes recept

Villámgyors kekszes krémes
Nehézségi szint:
Nincs adat
Elkészítési idő:
30 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Nincs adat


  • Hozzávalók:

    A tésztához:

    • 500 g vajas keksz  vagy háztartási keksz (a háztartási keksznek több idő kell, hogy megpuhuljon)
    • kevés tej, amibe áztatjuk a kekszeket

    A krémhez:

    • 400 ml Meggle cukrászhab (habtejszín)
    • 400 ml házi vanília sodó vagy 1 tasak pudingpor 4 dl tejben felfőzve

    A sodóhoz:

    • 4 dl tej
    • 4 tojássárgája
    • 100 g cukor
    • 40 g liszt
    • 3 tk vanília kivonat vagy vanília aroma

    A tetejére

    • 200 g ét vagy tejcsoki
    • 2-3 ek étolaj
    • 2 ek kakaópor

    Elkészítése:

    A krém elkészítése:

    Először a sodót készítjük el. Ha pudinggal csináljuk, akkor ezt a lépést ki is hagyhatjuk.

    Egy tálban összekeverjük a lisztet és a cukrot, majd hozzáöntjük a tejet és csomómentesre keverjük.

    Elkeverjük benne a tojások sárgáját, majd hozzáadjuk a vanília kivonatot. Vízgőz felett körülbelül 15 percig főzzük folyamatos kevergetés mellett.

    Amikor a sodó kihűlt, összekeverjük a felvert habtejszínnel.

    Összeállítás:

    Ezzel a keksz mennyiséggel számolva 5 sort és 4 oszlopot teszünk le a kekszekből, így 3 rétegre elég lesz. Ehhez keressünk egy megfelelő méretű tepsit, jénait, tálcát vagy állítható süteménykeretet.

    A kekszeket langyos tejbe áztatjuk, majd kirakjuk az első sort, erre jön a krém egyik fele, majd egy újabb réteg keksz.

    Erre rátesszük a krém másik felét, majd keksszel zárjuk a sort.

    Máz:

    Az olajat és a csokit összeolvasztjuk, majd hozzáadjuk a kakóport, csomómentesre elkeverjük. A kész mázat a sütemény tetejére kenjük egyenletesen, majd hűtőbe tesszük 2-3 órára, amíg a keksz megpuhul.

    Kivesszük a hűtőből, majd forró vízbe mártott késsel bejelöljük a szeleteket, majd teljesen felvágjuk a süteményt.

    A tetejére tálalsákor kenhetünk mogyorókrémet, de el is maradhat.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Szólj hozzá

    Őket is nézd meg!

  • Ajánlott cikkek