Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Őszibarackos chia puding recept

Őszibarackos chia puding
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
30 perc
Mennyiség:
2 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók 2 nagyobb vagy 4 kisebb pohárhoz:

    • 2 őszibarack
    • 6 dkg chia mag
    • 1 dl tej
    • 250 g citromos joghurt
    • 3-4 ek méz
    • 1 tk vaníliaaroma

    Karamellizált őszibarackhoz:

    • 3-4 őszibarack
    • 2-3 ek méz
    • 3 db szegfűszeg
    • 1 mk őrölt fahéj

    Elkészítése:

    Az őszibarack héját húzzuk le, majd daraboljuk fel és turmixoljuk össze.

    A tejhez adjuk hozzá a joghurtot, a mézet, a vaníliaaromát és keverjük simára. Ezután adjuk hozzá a chia magot és a leturmixolt őszibarackot, majd keverjük alaposan össze.

    Ezután osszuk el a poharakba, majd tegyük be pár órára (vagy egész éjszakára) a hűtőbe, hogy kellően megdermedjen és az ízek jól összeérjenek.

    Az őszibarack héját húzzuk le, vágjuk fel cikkekre, majd ízlés szerint daraboljuk fel.

    Ezután tegyük egy serpenyőbe, adjuk hozzá a mézet, a szegfűszeget és az őrölt fahéjat, majd óvatosan kevergetve, pár perc alatt karamellizáljuk meg.

    A karamellizált őszibarackot ezután hűtsük ki teljesen.

    Tálalás előtt vegyük ki a hűtőből a pudingot, majd kanalazzuk rá a teljesen kihűlt karamellizált őszibarackot, és úgy kínáljuk.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá