Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Nanaimo szelet recept

Nanaimo szelet
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
30 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:
    Kekszes alap:

    • 35 dkg darált keksz
    • 20 dkg vaj
    • 8 dkg cukor
    • 3 evőkanál kakaópor
    • 2  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 10 evőkanál tej
    • 10 dkg durvára tört dió
    • 15 dkg kókuszreszelék

    Krém:

    • 15 dkg vaj
    • 15 dkg cukor
    • 2 dl habtejszín
    • 1 csomag főzés nélküli vaníliás pudingpor főzés nélküli

    Máz:

    • 9 teáskanál kristálycukor
    • 5 teáskanál víz
    • 3 evőkanál kakaópor
    • 2 evőkanál vaj

    Elkészítése:

    Az alap elkészítéséhez gőz fölött főzzük fel a vajat, cukrot és a kakaóport, aztán adjuk hozzá a felvert tojásokat. Főzzük addig, amíg besűrűsödik, majd a tűzről lehúzva, keverjük hozzá a száraz anyagokat és apránként a tejet.

    Az elkészült masszát nyomkodjuk bele egy 25*30 cm-es tálba.

    A krémhez szükséges pudingport keverjük el 2 dl tejben. A puha vajat keverjük habosra a porcukorral. A tejszínt verjük kemény habbá.

    A vaníliás pudingot dolgozzuk össze a vajas krémmel, majd adagoljuk hozzá a tejszínhabot is. Az elkészült krémet terítsük a kekszes masszára. 30 percre, tegyük a hűtőbe.

    Közben készítsük el a mázat, ehhez a cukrot forraljuk fel a vízzel, főzzünk belőle szirupot. Húzzuk le a tűzről, kissé hagyjuk hűlni, majd adjuk hozzá az átszitált kakaóport. Alacsony lángon főzzük tovább, adjuk hozzá a hideg vajat és folyamatos keverés mellett dolgozzuk bele a masszába. Fényes, homogén, nyúlós massza lesz, amit hagyjunk kicsit hűlni használat előtt.

    Vonjuk be a süteményt a kakaómázzal, majd legalább két órára tegyük vissza a hűtőbe.

    Nézd meg videón is:

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá