Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Gesztenyés, babapiskótás krémes recept

Gesztenyés, babapiskótás krémes
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
20 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:
    Alap:

    • 2 csomag gesztenyemassza (50 dkg)
    • 25 dkg darált keksz
    • rumaroma (ízlés szerint)
    • 15 dkg cukor
    • 2 ek kakaópor
    • tej (nem sok csak amennyit felvesz)

    Krém:

    • 9 dl tej
    • 3 csomag vaníliás pudingpor
    • 20 dkg porcukor
    • 25 dkg margarin

    Rétegzés:

    • kb 31 db babapiskóta (230 g)

    Tetejére:

    • 2,5-3 dl habtejszín
    • kakaópor

    Elkészítése:

    Az alap hozzávalóit kevés tejjel jól összegyúrjuk, ne legyen túl ragacsos a kész massza.

    A gesztenyés masszát egyenletesen egy tálca aljára vagy egy 20*30 cm-es tepsibe nyomogatjuk egyenletesen.

    A krémhez a tejet a pudingporokkal sűrűre főzzük, majd kihűtjük. A cukrot a vajjal habosra keverjük, majd a kihűlt pudinggal összekeverjük.

    A krém egyik felét rákenjük az alapra. Langyos, rumos tejbe forgatott babapiskótával kirakjuk a tetejét,( ne áztassuk el a piskótákat), majd a krém másik felét is rákenjük.

    Végül a tetejére kenjük a felvert tejszínhabot, majd megszórjuk kakaóporral.

    Tipp:

    Sokszor készítem, mert egyszerű és nagyon szereti a család.

    Nézd meg videón is:

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá