Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Sajtos-túrós pogácsa recept

Sajtos-túrós pogácsa
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
40 perc
Mennyiség:
8 fő részére
Mennyibe kerül?
Olcsó



  • Hozzávalók:

    • 60 dkg liszt
    • 3 dkg élesztő
    • 1 dl tej
    • 1 csapott ekl cukor
    • 25 dkg margarin
    • 25 dkg félzsíros tehéntúró
    • 20-30 dkg trappista sajt reszelve
    • 1 kis pohár tejföl
    • 3  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
    • 1 púpos ek só

    Elkészítése:

    A langyos tejben a cukorral felfuttatjuk az élesztőt. A tejfölben (ne legyen hideg) simára keverjük a 3 tojássárgáját.

    A liszttel elkeverjük az 1 evőkanál sót, és elmorzsoljuk a margarinnal. Hozzáadjuk a felfuttatott élesztőt, a tojásos tejfölt és a túrót. Gyors mozdulatokkal összegyúrjuk, majd fél órát pihentetjük.

    A tésztát 1 cm vastagra kinyújtjuk. Megszórjuk a reszelt sajt 2/3-ával, szorosan feltekerjük (mintha bejglit készítenénk). Fél órát hűtőben pihentetjük.

    A tésztatekercsből egyetlen, kb. 3 cm vastagságú, téglalapot nyújtunk. Megkenjük 1 tojássárgájával, és rászórjuk a maradék reszelt sajtot.
    Késsel kb. 4×4 cm-es kockákat vágunk, sütőpapírral kibélelt tepsiben, előmelegített sütőben, alsó-felső sütéssel 200C fokon 25-30 perc alatt szép pirosra sütjük.

    Természetesen lehet pogácsaszaggatóval is szaggatni, ekkor vigyázni kell, hogy ne legyen sok megmaradt rész, mert az újra gyúrva már nem lesz leveles!

    Tipp:

    Nagyon ízletes pogácsa, kezdők is bátran próbálkozhatnak vele, nem kell hajtogatni, mégiss egy könnyed, laza, leveles tésztát kapunk. Családi összejöveteleken, vendégvárónak remek választás, a siker garantált!

    Jó étvágyat!

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá