Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Ropogós, sajtos pogácsa recept

Ropogós, sajtos pogácsa
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
80 perc
Mennyiség:
5 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:
    Tészta:

    • 1 kg finomliszt
    • 15 dkg margarin
    • 3 dkg élesztő
    • 2 kis doboz natúr joghurt (összesen 300 g)
    • 1 tk só
    • 1-2 dl langyos tej

    Tetejére:

    • 1 felvert  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 20 dkg sajt
    • köménymag

    Elkészítése:

    A lisztben elkeverjük a sót és egy kis mélyedést készítve belemorzsoljuk az élesztőt, majd egy kevés langyos tejjel felfuttatjuk.

    Hozzáadjuk az olvasztott margarint és a joghurtot, majd további langyos tej hozzáadásával szép sima, puha tésztát gyúrunk.
    Letakarva 10-15 percig pihentetjük.

    Ezután lisztezett felületre téve hüvelykujjnyi vastagra kinyújtjuk és éles késsel finoman becsíkozzuk a tetejét.

    A sütőt előmelegítjük 200 fokra.

    Az előkészített tésztát nagyobb átmérőjű pogácsa szaggatóval kiszaggatjuk (én egy fél literes műanyag poharat használtam), megkenjük a felvert tojással, megrakjuk reszelt sajttal (ne sajnáljuk) és szórunk a tetejére köménymagot és sót.

    A sütés kb 12-15 perc 200 fokon, légkeveréssel. Miután megsült rácsra tesszük és hagyjuk hűlni.

    Finom ropogós lesz és a sóssága miatt ilyenkor nyáron egy jó kis nap után kiváló rágcsálni való.

    Jó étvágyat kívánok!

    Tipp:

    A szaggatásnál leeső csücsköket összegyúrtam és készítettem belőle egy szép nagy sós-sajtos-magvas perecet.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá