Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Libazsíros-lilahagymás pogácsa recept

Libazsíros-lilahagymás pogácsa
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:
    Tésztához:

    • 50 dkg liszt
    • 1 púpos ek libazsír
    • 1 dl tej
    • 1 kk cukor
    • 40 g élesztő
    • 1  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 2-3 dl tejföl
    • 3 tk só
    • libazsír (kenéshez)
    • 2-3 fej lila hagyma

    Tetejére:

    • 1 felvert  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS

    Elkészítése

    A lila hagymát felkockáztam, és kevés libazsíron megfuttattam, majd félretettem hűlni.

    Az élesztőt a langyos tejjel és a kevés cukorral hagytam felfutni. A lisztet a zsírral összemorzsoltam, hozzáadtam a többi hozzávalót és a felfuttatott élesztőt. Alaposan összedolgoztam, majd az egészet kinyújtottam. Megkentem nagyon vékonyan libazsírral, és rápakoltam a lila hagymát.

    Ezután jön a hajtogatás. A tészta egyik szélét behajtjuk kb. 2/3 részig, majd erre ráhajtjuk a másik oldalt. Végül a fenti részt hajtjuk 2/3 részig, és az alsót ráhatjuk.Kilisztezett tálba rakjuk,majd hűtőbe kb 1 órát pihentetjük.
    Újra kinyújtjuk, vékonyan megkenjük ismét libazsírral, megszórjuk lila hagymával és újra hajtogatjuk majd ismét 1 órát pihentetjük a hűtőbe.
    Aztán még egyszer megcsináljuk a műveletet.

    Miután”kellően kipihente magát,” a sütőt bekapcsoltam 180-200 fokra, a tésztát lisztezett munkafelületen jó ujjnyi vastagságúra nyújtottam, a tetejét egy recés késsel bevagdostam, és egy pogácsa szaggatóval kiszaggattam.

    A pogácsákat tepsire pakoltam, felvert tojással lekentem a tetejüket, és kb. 15-20 perc alatt készre sütöttem őket.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá