Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Kolbászos koszorú recept

Kolbászos koszorú
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
8 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 1/2 kg finomliszt
    • 1/2 kg rétesliszt
    • 3 ek zsír
    • 1 ek rozmaringos fűszerolaj
    • 1 szál enyhén csípős kolbász
    • 2 ek mustár
    • 1/2 csomag szárított porélesztő
    • 1 dl száraz fehérbor
    • 1 ek só
    • kevés frissen őrölt bors
    • 3 ek tejföl
    • a tészta kenéséhez extra szűz olíva olaj
    • tetejére frissen őrölt bors és só

    Elkészítése:

    A finomlisztet, a réteslisztet az élesztővel összekeverjük, a zsírt, az olajat, a tejfölt, a bort és vizet hozzáadva 10 percig dagasztjuk kézzel, míg a tészta nem ragad az edény falára és a kezünkhöz sem. Ez hamarabb bekövetkezhet, mint más esetben, mert rétesliszt is van benne, valamint a zsiradékoktól hamarabb veszíti el ragacsosságát a tészta.

    1 órát pihentjük, úgy, hogy konyharuhával letakarjuk, majd ismét átgyúrjuk. A tésztát több részre osztjuk és nagyobb vágódeszkán kb 1 cm vastagra lapogatjuk a kezünkkel. Ezután borospohárral kiszaggatjuk (természetesen a tésztát ki is nyújthatjuk és úgy is kiszaggathatjuk), majd a maradékot újból összegyúrjuk.

    A kiszaggatott korongokat szétnyomkodjuk, közepébe az előzőleg feldarabolt és mustárba forgatott kolbászt teszünk, majd golyókat formálunk a tésztából.

    Teflonos tortaformába tesszük a golyókat úgy, hogy érintkezzenek egymással. A forma megtartása miatt a közepébe sütésálló tálat tehetünk, kicsivel nagyobbat, mint a később használt edény, de akár az is maradhatott volna.

    A koszorú tetejét extra szűz olíva olajjal megkenjük, majd sót és durva borsot őrölünk rá. 30 percig sütjük 180 fokra előmelegített sütőben, hogy a sütő aljába kevés vizet teszünk párologni.

    Tipp:

    Paprikás krumpli tálalásához készítettem, az edény köré. Nagy sikert aratott a zsűriben, nem utolsó sorban azért, mert illett egymáshoz a két étel.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá