Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Mátrai borzaska recept

Mátrai borzaska
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
90 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább



  • Hozzávalók:

    • személyenként 1 nagyobb szelet karaj
    • 30 dkg liszt
    • 2 kg krumpli
    • bors
    • tejföl
    • fokhagyma
    • 2  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • tej

    Elkészítés:

    A karajt előkészítem, jó nagyra kiklopfolom, sózom, borsozom. A lisztből félre teszek 2-3 evőkanálnyit, a többit kikeverem a tojásokkal és annyi tejjel, hogy sűrű, de még folyékony masszát kapjak. Sózom, borsozom és belereszelek 1 gerezd fokhagymát. 2-3 szem krumplit meghámozok és a nokedli szaggatón lereszelek, mehet bele a tésztába. Jól elkeverem, a hússzeletet megforgatom a lisztben a masszában és bő, forró olajban lassú tűzön szép barnára sütöm.

    A maradék krumplit hámozás után szintén bő, forró olajban megsütöm. A kész húst a burgonyával és a fokhagymával elkevert tejföllel tálalom. A tetejét meg lehet szórni még reszelt sajttal is.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá