Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Mézes-mustáros tarja vele sült körettel recept

Mézes-mustáros tarja vele sült körettel
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
110 perc
Mennyiség:
8 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    Páchoz:

    • 4 gerezd fokhagyma
    • 1 ek mustár
    • 1 ek méz
    • 1 kk fehér bors
    • 1 dl olaj
    • 16 szelet tarja
    • 1 dl fehérbor

    Körethez:

    • 1,5 kg burgonya
    • 2 lila hagyma
    • 6 nagyobb gomba
    • 3 paradicsom
    • 1 kalifornia paprika
    • frissen őrölt bors
    • rozmaring (morzsolt)

    Elkészítése:

    A húst érdemes fogyasztás előtt 1-2 nappal bepácolni. Ha ez nem jön össze, akkor is hagyjunk neki néhány órát.

    A húst alaposan megmossuk, a zsíros részeket eltávolítjuk, az inas részeket keresztben bevágjuk.

    A zúzott fokhagymát a mustárral, a mézzel, a fehér borssal és az olajjal jól kikeverjük. Egy zárható fedelű tálba leteszünk egy réteg húst, és jól megkenjük a páccal. Rátesszük a következő réteget, ezt is megkenjük, végül a legfelső rétegre ráöntjük a maradék pácot, és jól lezárva hűtőbe tesszük.

    Egy nagy méretű tepsit kiolajozunk. A krumplit megpucoljuk, megmossuk, cikkekre vágjuk és a tepsibe helyezzük. Sóval, kevés rozmaringgal és frissen őrölt borssal megszórjuk.

    A lila hagymát felkarikázzuk, és a krumplira halmozzuk. A paradicsomot és a gombát negyedeljük, a paprikát felcsíkozzuk, és ezeket is a tepsibe rakjuk, megsózzuk.

    A zöldségeket befedjük a bepácolt húsokkal. Ráöntjük az edényben maradt fűszeres olajat is. Sózzuk, aláöntjük a bort, és alufóliával befedjük.

    200 fokos sütőben kb. 60 percet sütjük. Ekkor eltávolítjuk róla a fóliát és még 15 percet pirítjuk. (Ekkor már használhatunk grill fokozatot.)

    A húsokat leemeljük a zöldségekről, és melegen tartjuk. További 15 percet pirítjuk még a zöldségeket, majd tálalunk.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá