Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Mézes-mustáros sült tarja recept

Mézes-mustáros sült tarja
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
100 perc
Mennyiség:
3 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 1 közepes darab tarja (60 dkg)
    • 1 dl olaj
    • 1 csapott kk só
    • 1 késhegynyi őrölt bors
    • 1 csapott kk őrölt pirospaprika
    • 1 kk házi fokhagymakrém
    • 1 ek mustár
    • 3 ek méz

    Elkészítése:

    A megtisztított tarját szeletekre vágjuk, és klopfolóval kicsit megütögetjük.

    Elkészítjük a pácot. Az olajat egy tálkába öntjük, elkeverjük benne a sót, a borsot, a pirospaprikát, a fokhagymakrémet, majd a mustárt és a mézet. Egyesével megforgatjuk benne a szeleteket. Lefedve pár órát hagyjuk pihenni a hűtőben, de még jobb, ha egy egész éjszakát pácolódik.

    Tepsibe fektetjük a tarja szeleteket, rácsorgatjuk a pácot.

    Előmelegített sütőbe toljuk, ahol lefedve addig sütjük 200 fokon hőlégkeveréssel, míg megpuhul (nekem 75 perc volt). Majd az alufóliát eltávolítva a hőmérsékletet 180 fokra csökkentve további 10 percet pirítjuk.

    Melegen, habos krumplipürével kínáljuk.

    Tipp:

    Mivel vasárnap ebédre voltunk hivatalosak, ezért már szombaton elkészítettem ezt a finom fogást. A különleges ízek kedvelőinek ajánlom, hisz a méz és a mustár kicsit pikánssá teszi a tarját. Habos krumplipüré körettel kínáltam, amit érdemes a sült hús szaftjával megöntözni fogyasztáskor.

    A mézes-mustáros sült tarja kalória és tápérték tartalma:

    Kalória: 285 kcal
    Fehérje: 13 g
    Szénhidrát: 9 g
    Zsír: 22 g
    Az adatok 100 g mennyiségre vonatkoznak.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá