Malacsült recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
- 2 kg bőrös malachús (karajt és csülköt készítettem)
- 2 fej fokhagyma
- 3 babérlevél
- 1 tk só
- 1 kk őrölt bors
Elkészítése:
Melegítsük elő a sütőt 190 fokra.
A bőrös húst mossuk meg alaposan, a vizet itassuk le róla, majd daraboljuk fel ízlés szerint.
Egy tepsibe helyezzük bele a húsdarabokat bőrrel lefelé. Sózzuk, borsozzuk be őket, helyezzük köré a babérleveleket és a fokhagymát egészben (héjastól) kettévágva. Öntsünk alá fél dl vizet. A tepsit fedjük le alufóliával és tegyük a forró sütőbe. Süssük 1 órát, majd fordítsuk meg a húsokat, és lefedve további fél órát süssük. Ezután vegyük le róla a fóliát és kb. 15-20 percet pirítsuk. Ennyi idő alatt a bőre kissé megpirul, de puha és omlós marad.
Tipp:
Amikor elkészült a sült malac, az alufóliával ne zárjuk vissza a tepsi tetejét, így a keletkezett fűszeres szaftot beszívják a húsdarabok, ettől még ízletesebb lesz a malacsült.