Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Malacsült recept

Malacsült
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
120 perc
Mennyiség:
8 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 2 kg bőrös malachús (karajt és csülköt készítettem)
    • 2 fej fokhagyma
    • 3 babérlevél
    • 1 tk só
    • 1 kk őrölt bors

    Elkészítése:

    Melegítsük elő a sütőt 190 fokra.

    A bőrös húst mossuk meg alaposan, a vizet itassuk le róla, majd daraboljuk fel ízlés szerint.

    Egy tepsibe helyezzük bele a húsdarabokat bőrrel lefelé. Sózzuk, borsozzuk be őket, helyezzük köré a babérleveleket és a fokhagymát egészben (héjastól) kettévágva. Öntsünk alá fél dl vizet. A tepsit fedjük le alufóliával és tegyük a forró sütőbe. Süssük 1 órát, majd fordítsuk meg a húsokat, és lefedve további fél órát süssük. Ezután vegyük le róla a fóliát és kb. 15-20 percet pirítsuk. Ennyi idő alatt a bőre kissé megpirul, de puha és omlós marad.

    Tipp:

    Amikor elkészült a sült malac, az alufóliával ne zárjuk vissza a tepsi tetejét, így a keletkezett fűszeres szaftot beszívják a húsdarabok, ettől még ízletesebb lesz a malacsült.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá