Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Karaj tejszínes mustármártásban recept

Karaj tejszínes mustármártásban
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
70 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább



  • Hozzávalók:

    • 8 vékony karaj szelet
    • őrölt bors
    • 8 púpos tk mustár
    • 1 nagy fej vöröshagyma
    • 4-5 ek olaj
    • 2 dl főzőtejszín (20%-os)

    Elkészítése:

    A karaj szeleteket meghintjük sóval, borssal és bedörzsöljük mindkét oldalukat mustárral (nekem kb. 1 púpos teáskanálnyi jutott minden szeletre).

    A megtisztított vöröshagymát kockára vágjuk.

    Egy magasabb falú serpenyőben 4-5 evőkanál olajat forrósítunk. Ha már jó forró a husik mindkét oldalát hirtelen megsütjük rajta, épp hogy kapjon egy kis barnás színt.

    Kiemeljük az olajból, majd az apróra vágott vöröshagymát megpirítjuk rajta.

    Visszahelyezzük a husikat, majd felöntjük kb. 3 dl vízzel.

    Lefedve addig főzzük, míg a karaj szeletek megpuhulnak. (Ha még nem elég puha, pótoljuk kevés vízzel.

    Ha a hús puha és a víz is sűrű szafttá főtt, a husikat kiemeljük belőle, melegen tartjuk.

    A barna mártásba öntjük a sűrű tejszínt, mérsékelt lángon hagyjuk átforrósodni.

    Megkóstoljuk, és ha még szükséges, ízesítjük kevéske sóval, illetve borssal.

    Akit zavarnak a mártásban a hagymadarabok, nyugodtan átpasszírozhatja vagy merülő mixerrel pépesítheti.

    Melegen, kifőtt tésztával kínáljuk.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá