Hagymás tarja sült burgonyával recept
Galéria (1)
Ők is elkészítették
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
45 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább
Hozzávalók:
- 8 szelet tarja
- 5 fej vöröshagyma
- 1 kg burgonya
- csipet tengeri só
- csipet pirospaprika
- csipet fekete bors
- csipet majoránna
- csipet szárított rozmaring
- csipet szárított zeller
- csipet őrölt kömény
- csipet curry
- csipet fokhagymapor
- étolaj
- 1 kisebb fejes saláta
- víz
- ecet
- cukor
Elkészítése:
Ez az étel nagyon sokféle fűszerrel készül és igen pikáns, ízletes.
A tarját wokban sütöttem meg, nagyon szeretem a wokot használni sültekhez. Kevés étolajat öntök alá és minden felsorolt fűszerből egy csipetet szórok a tarjára, mindkét oldalát befűszerezem.
A vöröshagymát karikára vágom és hozzáadom. Nagyon gyorsan átsül, én villanytűzhelyen a legnagyobb fokozaton forgatva sütöm. A burgonyát meghámozom hasábokra vágom és forró olajban megsütöm.
A fejes salátát ecetes cukros vízbe rakom. Állni hagyom. A saláta levét nem szoktam mérni, de kb. fél liter víz, 1 evőkanál 10% ecet,1 evőkanál cukor egy kisebb fej salátához. Jó étvágyat hozzá!
Képfeltöltés
A vitás esetek kiküszöbölése érdekében, kérjük csak saját készítésű fotót tölts fel! Kérünk, csak olyan fotót küldj amelynek a fő témája az adott étel.