Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Bakonyi sertésszelet recept

Bakonyi sertésszelet
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
85 perc
Mennyiség:
8 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 1.5 kg sertéskaraj
    • 70 dkg gomba
    • 2 vöröshagyma
    • 5 dkg bacon
    • 2 ek zsír (kacsa, liba, sertés)
    • 1 kk őrölt bors
    • 1 kk borsikafű
    • 2 ek finomliszt
    • 2 kk pirospaprika
    • 1 csokor finomra vágott zöldpetrezselyem
    • 1 pohár tejföl
    • 2 tk ételízesítő
    • 3 ek rétesliszt
    • 1 dl étolaj

    Elkészítése:

    A húst kicsontozzuk, ujjnyi szeletekre vágjuk, kiklopfoljuk, besózzuk, és hűtőbe tesszük.

    A vöröshagymát és a bacont kockára vágjuk, és a zsiradékon megpirítjuk. Beletesszük a felaprított gombát, megszórjuk borssal, borsikafűvel, sóval, ételízesítővel, és sűrűn kevergetve addig pirítjuk, míg zsírjára nem sül.

    Ekkor megszórjuk finomliszttel, pár percig kevergetve pirítjuk, majd félrehúzzuk, beletesszük a pirospaprikát és a felaprított petrezselyemzöldet.

    Jól elkeverjük, felöntjük kb. 6-8 dl vízzel, simára keverjük, majd tűz felett állandó keverés mellett besűrítjük. A végén belekeverjük a tejfölt és felforraljuk.

    Serpenyőben kevés olajat forrósítunk, a hússzeleteket megforgatjuk réteslisztben, és mindkét oldalát megsütjük. Galuskával tálaljuk.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá