Baconben sült szűzpecsenye recept
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
50 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Hozzávalók:
- 60 dkg sertésszűz
- 15 dkg nyers és füstölt baconszalonna
- kevés só
- 1 mokkáskanál őrölt feketebors
- 1 evőkanál olívaolaj
- 2 evőkanál vaj
- 2 dl száraz afrikai fehérbor
- 1 kg burgonya
- petrezselyemzöld
- 2 evőkanál folyékony margarin
Elkészítése:
A húst lehártyázzuk, felszeleteljük 3 cm vastagra. Kicsit sózzuk, majd baconbe tekerjük, és fogpiszkálóval rögzítjük
Kissé lenyomkodjuk, és olívaolaj, vaj keverékében kérget sütünk rá. Sütés közben megborsozzuk mindkét oldalát.
Alá öntjük a bort, és lefedve puhára sütjük. Saláta és petrezselymes burgonya egyvelegét kínáljuk hozzá köretnek.
Képfeltöltés
A vitás esetek kiküszöbölése érdekében, kérjük csak saját készítésű fotót tölts fel! Kérünk, csak olyan fotót küldj amelynek a fő témája az adott étel.