Diós almatorta

Hozzávalók 4 fő részére

Hozzávalók:

Tészta:

  • 2 tojás
  • 10 dkg porcukor
  • 2 csomag vaníliás cukor
  • 18 dkg liszt
  • 5 dkg darált dió
  • 30 dkg reszelt alma
  • 2,5 dkg zabpehely
  • 4 dkg olvasztott vaj
  • 1 citrom leve
  • reszelt citromhéj
  • 1 mk sütőpor
  • csipet só
  • őrölt fahéj

Krém:

  • 30 dkg alma
  • 20 dkg barna cukor
  • 1 citrom leve
  • reszelt citromhéj
  • 5 dkg vaj
  • 5 tojássárgája
  • 8 dkg darált, pörkölt dió
  • 2 csomag vaníliás cukor
  • 1 csomag vaníliás pudingpor
  • 5 dkg fehér csokoládé
  • 20 g zselatin (por)
  • 3 dl habtejszín