Bajor epertorta

Hozzávalók 4 fő részére

Hozzávalók:

Piskóta:

  • 15 dkg liszt
  • 15 dkg vaj
  • 15 dkg porcukor
  • 2 tk sütőpor
  • 1 citrom reszelt héja
  • 1 ek vanília aroma
  • 3 tojás
  • csipet só

Az eperzseléhez:

  • 50 dkg friss eper
  • 5 ek cukor
  • 1 citrom kicsavart leve
  • 1 ek vanília aroma
  • 1 tk étkezési keményítő

A tejszínes habhoz:

  • 25 dkg mascarpone krémsajt
  • 4 dl habtejszín
  • 2 ek porcukor
  • 1 dl málnalé
  • 1 tasak zselatin fix

Díszítéshez:

  • 10 szem szép eper

A zseléhez:

  • 1 tasak piros színű instant zseléfix

A tetejére:

  • cukorba mártott eper, áfonya