Dámvad pörkölt szederlekvárral, aszalt paradicsommal

Hozzávalók 12 fő részére

Hozzávalók:

  • 8 kg dámvad feldarabolva, csontjai szétfűrészelve
  • 3 kg vöröshagyma félkarikákra vágva
  • 20 dkg füstölt szalonna
  • 1 pár gyulai kis páros kolbász
  • 500 ml házi darált kápia paprika sózva (400 g paprika, 100 g só)
  • 1 kk őrölt kömény
  • 300 g szederlekvár
  • 400 ml házi aszalt paradicsom (a rozmaringos, fokhagymás fűszerolajával együtt)
  • 10 gerezd fokhagyma
  • 80 dkg friss zöldpaprika feldarabolva
  • 40 dkg paradicsom nagyon apróra vágva
  • 3 csípős, hegyes paprika középen megvágva
  • 3 ek őrölt házi pirospaprika
  • 1 nagy szár lestyán
  • őrölt bors