Dámvad pörkölt szederlekvárral, aszalt paradicsommal
Hozzávalók 12 fő részére
Hozzávalók:
- 8 kg dámvad feldarabolva, csontjai szétfűrészelve
- 3 kg vöröshagyma félkarikákra vágva
- 20 dkg füstölt szalonna
- 1 pár gyulai kis páros kolbász
- 500 ml házi darált kápia paprika sózva (400 g paprika, 100 g só)
- 1 kk őrölt kömény
- 300 g szederlekvár
- 400 ml házi aszalt paradicsom (a rozmaringos, fokhagymás fűszerolajával együtt)
- 10 gerezd fokhagyma
- 80 dkg friss zöldpaprika feldarabolva
- 40 dkg paradicsom nagyon apróra vágva
- 3 csípős, hegyes paprika középen megvágva
- 3 ek őrölt házi pirospaprika
- 1 nagy szár lestyán
- őrölt bors