Rumos-diós almás pite

Hozzávalók 8 fő részére

Hozzávalók:
A tésztához:

  • 27 cm-es pite forma
  • 32 dkg sima liszt + a nyújtáshoz
  • 2 db tojássárgája +1 a tetejére a kenéshez
  • 13,5 dkg kókuszzsír, vagy vaj
  • 13,5 dkg porcukor
  • 1/2 csomag sütőpor
  • 6 dkg tejföl
  • 1 csipet só

A töltelékhez:

  • 5 db közepes méretű, savanykás alma
  • 10 dkg darált dió
  • 3 dkg mazsola
  • 3 db tojásfehérje
  • 5 + 5 dkg barna nádcukor
  • 3 dkg vaj
  • 2 evőkanál rum
  • 1 mokkáskanál őrölt fahéj
  • 1 db kezeletlen citrom leve és reszelt héja
  • 1 csipet só