Vadas marhaszelet zsemlegombóccal
Hozzávalók 4 fő részére
Hozzávalók:
Pácoláshoz:
- 1-2 ek mustár
- 1-2 kk őrölt bors
- 1-2 kk őrölt babérlevél
- 2-3 dl étolaj
A mártáshoz:
- 5 dkg füstölt szalonna
- 70 dkg szeletelhető marhahús (comb, hátszín, fehérpecsenye, stb.)
- 3 sárgarépa
- 1 zellergumó
- 2 szál gyökér
- 1 vöröshagyma
- 3 gerezd fokhagyma
- 2 dl száraz vörösbor
- 6 babérlevél
- 10 szem boróka bogyó
- 10 szem bors
- 3 ek cukor
- só
- 1 citrom
- 1-2 ek mustár
- 2 dl tejföl
- 3 ek almaecet
- 1 ek finomliszt
A zsemlegombóchoz:
- 3 zsemle
- 4 tojás
- 7-8 ek rétesliszt
- 2 ek étolaj