Vadas marhaszelet zsemlegombóccal

Hozzávalók 4 fő részére

Hozzávalók:

Pácoláshoz:

  • 1-2 ek mustár
  • 1-2 kk őrölt bors
  • 1-2 kk őrölt babérlevél
  • 2-3 dl étolaj

A mártáshoz:

  • 5 dkg füstölt szalonna
  • 70 dkg szeletelhető marhahús (comb, hátszín, fehérpecsenye, stb.)
  • 3 sárgarépa
  • 1 zellergumó
  • 2 szál gyökér
  • 1 vöröshagyma
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 2 dl száraz vörösbor
  • 6 babérlevél
  • 10 szem boróka bogyó
  • 10 szem bors
  • 3 ek cukor
  • 1 citrom
  • 1-2 ek mustár
  • 2 dl tejföl
  • 3 ek almaecet
  • 1 ek finomliszt

A zsemlegombóchoz:

  • 3 zsemle
  • 4 tojás
  • 7-8 ek rétesliszt
  • 2 ek étolaj