Erdei gombás, áfonyás szarvasragu tejfölös dödöllével

Hozzávalók 3 fő részére

Hozzávalók:

A raguhoz:

  • 30 dkg szarvascomb (csont nélkül)
  • 1 ek sertészsír
  • 5 dkg füstölt szalonna
  • 1 fej vöröshagyma
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 15 dkg erdei gomba
  • 1 sárgarépa
  • kisebb zeller fele
  • 1 csípős hegyes paprika
  • 1 paradicsom
  • 1 szál zellerlevél
  • 3 szál petrezselyem
  • 1 babérlevél
  • 2 szem borókabogyó
  • 2 szem szegfűszeg
  • őrölt kömény
  • őrölt fekete bors
  • őrölt csípős pirospaprika
  • vad fűszerkeverék (kakukkfű, majoranna, gyömbér, tárkony, fahéj)
  • 3 tk áfonyadzsem
  • chiliszósz
  • 1 dl vörösbor
  • 1 dl víz

A dödölléhez:

  • 3 burgonya
  • 3 ek liszt
  • víz
  • 3 ek tejföl
  • újhagyma zöldje