Erdei gombás, áfonyás szarvasragu tejfölös dödöllével
Hozzávalók 3 fő részére
Hozzávalók:
A raguhoz:
- 30 dkg szarvascomb (csont nélkül)
- 1 ek sertészsír
- 5 dkg füstölt szalonna
- 1 fej vöröshagyma
- 1 gerezd fokhagyma
- 15 dkg erdei gomba
- 1 sárgarépa
- kisebb zeller fele
- 1 csípős hegyes paprika
- 1 paradicsom
- 1 szál zellerlevél
- 3 szál petrezselyem
- 1 babérlevél
- 2 szem borókabogyó
- 2 szem szegfűszeg
- só
- őrölt kömény
- őrölt fekete bors
- őrölt csípős pirospaprika
- vad fűszerkeverék (kakukkfű, majoranna, gyömbér, tárkony, fahéj)
- 3 tk áfonyadzsem
- chiliszósz
- 1 dl vörösbor
- 1 dl víz
A dödölléhez:
- 3 burgonya
- 3 ek liszt
- só
- víz
- 3 ek tejföl
- újhagyma zöldje