Savanyúkáposzta húsgombóccal

Hozzávalók 6 fő részére

Hozzávalók:

  • 80 dkg fehérboros savanyú káposzta
  • 1 közepes fej vöröshagyma
  • 10 dkg füstölt kolozsvári szalonna
  • 2-3 babérlevél
  • chili pehely
  • 1 dl étolaj
  • 1-2 ek pirospaprika
  • 40 dkg darált sertéshús
  • 1 csésze rizs
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 tk őrölt köménymag
  • 1 tk őrölt pirospaprika
  • 2 közepes méretű tojás
  • 1 tk bors
  • 1 tk majoránna
  • borsikafű
  • 10 dkg füstölt kolbász
  • 2 ek étolaj
  • 2 csapott ek liszt
  • 1 mk pirospaprika

A tálaláshoz:

  • ízlés szerint tejföl