Raguleves, pálinkával flambírozott marhahúsból (Mikszáth módra)

Hozzávalók 20 fő részére

Hozzávalók egy 20 literes bográcshoz:

  • 20 dkg mangalicaszalonna, (lehet más zsiradékkal is helyettesíteni)
  • 2 kiló marhalábszár felcsíkozva
  • 3 csokor újhagyma, (kettő az elején, 1 a többi zöld fűszer hozzáadásakor)
  • pár gerezd fokhagyma szétnyomva, felvágva
  • 1 doboz (500 g.) paradicsompüré
  • 10 szál sárgarépa
  • 2 kiló krumpli
  • 2 kiló fagyasztott zöldbab
  • 1 nagyobb csokor petrezselyem, és kapor zöld
  • snidling a tálaláshoz, díszítéshez
  • 1 vödör (850 g) tejföl, vagy ugyanennyi főzőtejszín
  • 2 ek liszt a habaráshoz,
  • 4 ek őrölt pirospaprika
  • 1 kis zacskó őrölt bors, ugyanennyi őrölt kömény
  • néhány szelet friss, csípős zöldpaprika
  • 1 pár szeletelt gyulai kolbász
  • kevés savanyúságlé, vagy kevés ecet
  • 1 dl pálinka, a flambírozáshoz