Hozzávalók egy 20 literes bográcshoz:
- 20 dkg mangalicaszalonna, (lehet más zsiradékkal is helyettesíteni)
- 2 kiló marhalábszár felcsíkozva
- 3 csokor újhagyma, (kettő az elején, 1 a többi zöld fűszer hozzáadásakor)
- pár gerezd fokhagyma szétnyomva, felvágva
- 1 doboz (500 g.) paradicsompüré
- 10 szál sárgarépa
- 2 kiló krumpli
- 2 kiló fagyasztott zöldbab
- 1 nagyobb csokor petrezselyem, és kapor zöld
- snidling a tálaláshoz, díszítéshez
- 1 vödör (850 g) tejföl, vagy ugyanennyi főzőtejszín
- 2 ek liszt a habaráshoz,
- 4 ek őrölt pirospaprika
- 1 kis zacskó őrölt bors, ugyanennyi őrölt kömény
- néhány szelet friss, csípős zöldpaprika
- 1 pár szeletelt gyulai kolbász
- kevés savanyúságlé, vagy kevés ecet
- 1 dl pálinka, a flambírozáshoz