Nyírségi húsgombócleves

Hozzávalók 4 fő részére

Hozzávalók:

  • 25 dkg darált sertéshús
  • 1 evőkanál zsemlemorzsa
  • 2 evőkanál rizs
  • 2 db tojás
  • 1 fej hagyma lereszelve
  • 1 csipet só és bors
  • 2 db sárgarépa kis kockákra vágva
  • 1 db petrezselyemgyökér, megtisztítva és karikákra vágva
  • 3 db krumpli kockára vágva
  • 1 marék zöldbab és zöldborsó
  • 1 darab paradicsom, héja lehúzva és húsa kis kockákra vágva
  • 1 darab zöldpaprika
  • 1 kávéskanál pirospaprika őrölt
  • 200 g főzőtejszín
  • 1 kanálnyi liszt a habaráshoz
  • 1 kevés mustár vagy ecet
  • 1 csipet só és bors
  • 1 kevés tárkonylevél és petrezselyem zöld