Nyírségi húsgombócleves
Hozzávalók 4 fő részére
Hozzávalók:
- 25 dkg darált sertéshús
- 1 evőkanál zsemlemorzsa
- 2 evőkanál rizs
- 2 db tojás
- 1 fej hagyma lereszelve
- 1 csipet só és bors
- 2 db sárgarépa kis kockákra vágva
- 1 db petrezselyemgyökér, megtisztítva és karikákra vágva
- 3 db krumpli kockára vágva
- 1 marék zöldbab és zöldborsó
- 1 darab paradicsom, héja lehúzva és húsa kis kockákra vágva
- 1 darab zöldpaprika
- 1 kávéskanál pirospaprika őrölt
- 200 g főzőtejszín
- 1 kanálnyi liszt a habaráshoz
- 1 kevés mustár vagy ecet
- 1 csipet só és bors
- 1 kevés tárkonylevél és petrezselyem zöld