Burgundi marharagu

Hozzávalók 2 fő részére

Hozzávalók:

  • 15 dkg kolozsvári szalonna
  • 1 ek olívaolaj
  • 1 kg marhalábszár
  • 1 közepes vöröshagyma
  • 2 közepes sárgarépa
  • 1 kávéskanál só
  • 1 g frissen őrölt bors
  • 2 evőkanál finomliszt
  • 2.5 dl száraz vörösbor (jó minőségű)
  • 4 dl marha alaplé
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 4 ek sűrített paradicsom
  • 1 teáskanál kakukkfű
  • 2 db babérlevél
  • 6 közepes salottahagyma (lehet gyöngyhagyma is 12 db)
  • 20 dkg csiperkegomba
  • 2 ek vaj
  • 1 fél citromból nyert citromlé

A körethez