Somlói revolúció (országtorta 2014.)

Hozzávalók 8 fő részére

Hozzávalók:
Dió grillázs hozzávalói:

  • 20 dkg dió
  • 2-3 ek kristálycukor

Grillázs tészta hozzávalói 24 cm-es tortaformához:

  • 6 db tojásfehérje (145 g)
  • 4 db tojássárgája (60 g)
  • 5 dkg porcukor
  • 2 dkg liszt
  • 8 dkg dió grillázs (ledarálva)
  • 3 dkg dió (apróra vágva)

Étcsokoládés mousse hozzávalói:

  • 17 dkg étcsokoládé (70%-os)
  • 3 tojássárgája (kb. 50 g)
  • 50 cl rum (v. 1 ek rumaroma)
  • 1 ek porcukor
  • 1 cs vaníliás cukor
  • 5 g zselatin (por)
  • 3,5 dl habtejszín (30%-os)

Narancszselé hozzávalói:

  • 2 dl frissen facsart narancslé (v. 100%-os narancslé)
  • 1 narancs reszelt héja
  • 5 dkg porcukor
  • 10 g zselatin (por)

Fehér csokoládés mousse hozzávalói:

  • 17 dkg fehér csokoládé
  • 3 db tojássárgája (50-55 g)
  • 1 ek porcukor
  • 2 tk vaníliaaroma
  • 3,5 dl habtejszín (30 %-os v. Hulala)
  • 5 g zselatin (por)

Csokoládé ganache hozzávalói:

  • 10 dkg étcsokoládé (70 %-os)
  • 1 dl habtejszín