Kolbászos kombe
Hozzávalók 8 fő részére
Hozzávalók:
A tésztához:
- 60-70 dkg liszt
- 1 friss élesztő (én még egy pici szárított élesztőt is hozzáteszek pluszban ez elhagyható)
- 350 ml langyos tej (ált. 3.5%-os tejet használok hozzá)
- 100 ml langyos víz
- 1 kávéskanál só (Himalája sót vagy parajdi sót használok minden főzéshez)
- 1 teáskanál cukor (lehet nyírfacukor is)
- Csipet bors (ez elhagyható)
A töltelékhez:
- 1 nagy pohár tejföl 20%-os
- 50 dkg sajt, lehetőleg többféle, pl. eidami, ementáli, trappista (ebből is jó a házi sajt) esetleg juhtúró, mozzarella… mind finom bele
- kolbász (lehet mellé pici sonkát vagy bacont is tenni de ha van elég kolbász akkor felesleges)
- 1 nagy fej édes lila hagyma (vagy újhagyma vagy medve hagyma vagy snidling)
- 10 dkg vaj és 5 evőkanál olaj keveréke a kenéshez (floriol vagy olivaolaj a legjobb)
A tetejére:
- magok, szezámmag, napraforgómag vagy tökmag (lehet vegyesen is) ebből jó nagy adag kell, hogy az egész tetejét beborítsa
- 1 tojás a megkenéshez
A sütéshez:
- Sütőpapír a sütéshez és a tetejére 10 perccel a vége előtt