Kolbászos kombe

Hozzávalók 8 fő részére

Hozzávalók:
A tésztához:

  • 60-70 dkg  liszt
  • 1 friss élesztő (én még egy pici szárított élesztőt is hozzáteszek pluszban ez elhagyható)
  • 350 ml langyos tej (ált. 3.5%-os tejet használok hozzá)
  • 100 ml langyos víz
  • 1 kávéskanál só (Himalája sót vagy parajdi sót használok minden főzéshez)
  • 1 teáskanál cukor (lehet nyírfacukor is)
  • Csipet bors (ez elhagyható)

A töltelékhez:

  • 1 nagy pohár tejföl 20%-os
  • 50 dkg sajt, lehetőleg többféle, pl. eidami, ementáli, trappista (ebből is jó a házi sajt) esetleg juhtúró, mozzarella… mind finom bele
  • kolbász (lehet mellé pici sonkát vagy bacont is tenni de ha van elég kolbász akkor felesleges)
  • 1 nagy fej édes lila hagyma (vagy újhagyma vagy medve hagyma vagy snidling)
  • 10 dkg vaj és 5 evőkanál olaj keveréke a kenéshez (floriol vagy olivaolaj a legjobb)

A tetejére:

  • magok, szezámmag, napraforgómag vagy tökmag (lehet vegyesen is) ebből jó nagy adag kell, hogy az egész tetejét beborítsa
  • 1 tojás a megkenéshez

A sütéshez:

  • Sütőpapír a sütéshez és a tetejére 10 perccel a vége előtt