Hozzávalók:
Pulyka gyros :
- 1 kg pulyka apró hús
- 25o ml görög joghurt
- 2 gerezd zúzott fokhagyma
- 1 kk ötbors fűszer, mozsárban összetörve
- ½ kk himalája só
- 1 kk curry por
- 1 kk szegfűbors, ha egészben van otthon a fűszer, akkor mozsárban törjük össze és abból kell 1 kk
- 1 citrom leve
Pita (6 darabhoz):
- 250 ml tönköly fehér liszt
- 250 ml teljeskiörlésű rozsliszt
- 2,5 dkg élesztő
- 150 ml tej
- 2 tk só
- 1 kk cukor
Chilis káposztasaláta:
- 1 kis fej fehér káposzta
- 1 kis fej vörös káposzta
- 1 fej lila hagyma és fél póréhagyma
- 1 citrom leve
- 2 ek ecet
- 2 ek cukor
- 1 kk só
- 2 csipet ötbors fűszer, mozsárban összetörve
- 100 ml édes chili szósz
Fokhagymás joghurtos öntet:
- 2 gerezd fokhagyma
- 250 ml görög joghurt
- ¼ kk só
Köret:
Sütéshez: