Kanadai zsályás pulyka burger

Hozzávalók 6 fő részére

Hozzávalók:

  • 0,5 kg pulyka darált hús

Fűszerek:

  • 0,5 kk friss chili apróra vágva
  • 1 kk ötbors fűszer, mozsárban összetörve (ázsiai boltban lehet kapni)
  • 2-3 friss zsálya, apróra vágva
  • 3 kk kanadai fűszer (ázsiai boltban lehet kapni)
  • 1 szál zöldhagyma, apróra vágva
  • 2 gerezd fokhagyma, reszelve
  • 1 tojás

Sütéshez:

  • 2 ek kókuszzsír

Vajas-rozsos pogácsa: (ha kisebbek: 8 db, nagyobbak: 5 db)

  • 250 ml tönköly fehér búzaliszt
  • 250 ml teljeskiörlésű rozsliszt
  • 2 kk sütőpor
  • 0,5 kk szódabikarbóna
  • 1 kk só
  • 6 ek kockára vágott sótlan vaj (125 g)
  • annyi kefir, amennyit felvesz a tészta
  • 80 ml habtejszín
  • ötbors, mozsárban összetörve

Málnás ketchup:

  • 250 g mélyhűtött málna
  • 35 ml fehérborecet
  • 1 darabka kis fahéj vagy 1/4 kk őrölt
  • 4 szem szegfűszeg
  • 6 dkg (kókusz)cukor
  • 1/4 kk ötbors fűszer, mozsárban összetörve
  • 1,5 kk dzsemfix