Hozzávalók:
Fűszerek:
- 0,5 kk friss chili apróra vágva
- 1 kk ötbors fűszer, mozsárban összetörve (ázsiai boltban lehet kapni)
- 2-3 friss zsálya, apróra vágva
- 3 kk kanadai fűszer (ázsiai boltban lehet kapni)
- 1 szál zöldhagyma, apróra vágva
- 2 gerezd fokhagyma, reszelve
- 1 tojás
Sütéshez:
Vajas-rozsos pogácsa: (ha kisebbek: 8 db, nagyobbak: 5 db)
- 250 ml tönköly fehér búzaliszt
- 250 ml teljeskiörlésű rozsliszt
- 2 kk sütőpor
- 0,5 kk szódabikarbóna
- 1 kk só
- 6 ek kockára vágott sótlan vaj (125 g)
- annyi kefir, amennyit felvesz a tészta
- 80 ml habtejszín
- ötbors, mozsárban összetörve
Málnás ketchup:
- 250 g mélyhűtött málna
- 35 ml fehérborecet
- 1 darabka kis fahéj vagy 1/4 kk őrölt
- 4 szem szegfűszeg
- 6 dkg (kókusz)cukor
- 1/4 kk ötbors fűszer, mozsárban összetörve
- 1,5 kk dzsemfix