Rosé kacsamell fűszeres vörösborban párolt körtével és burgonya variációkkal

Hozzávalók 6 fő részére

Hozzávalók:

Kacsamellhez:

  • 2 kacsamell
  • 1 evőkanál kacsazsír
  • bors

Sült édesburgonya karikák:

  • 1 kisebb édesburgonya
  • olívaolaj
  • bors
  • kakukkfű

Burgonya gratin, avagy csőben sült burgonya:

  • 1 kg hagyományos burgonya
  • 2 dl habtejszín
  • 1 nagy doboz tejföl
  • 1/2 dl tej
  • 8 gerezd fokhagyma
  • bors

Körtéhez

  • 5-6 db körte
  • 7 dl vörösbor
  • 3 dl almalé
  • 3 evőkanál barnacukor
  • forralt bor fűszerkeverék vagy ízlés szerint: fahéj, szegfűszeg, narancshéj, citromhéj, kardamom, gyömbér