Vadas marha szalvétagombóccal
Hozzávalók 4 fő részére
Hozzávalók:
- 60 dkg marha vesepecsenye
- 1 fej vöröshagyma
- 3 db sárgarépa közepes nagyságú
- 2 db kisebb fehérrépa
- 1/2 zeller
- kb 5 dkg 10 dkg füstölt szalonna
- 8 szem borókabogyó
- 1 tk egész feketebors
- 4 db babérlevél
- 0,5 dl ecet
- 0,5 dl száraz fehérbor
- 0,5 dl olaj
- 3 ek vaj
- só
- 1 ek cukor
- 1/2 db citrom
- 1 ek liszt
A tálaláshoz:
A szalvéta gombóchoz:
- 4 db zsemle
- 1 vöröshagyma
- 1 ek vágott petrezselyemzöld
- 3 dkg vaj
- 3 tojás
- 2 dl tej
- 20 dkg liszt
- só, bors
- kevés olvasztott vaj a kenéshez
Továbbá:
- 1 db vékony pamutvászon tüll anyag
- 20 cm zsineg