Vadas marha szalvétagombóccal

Hozzávalók 4 fő részére

Hozzávalók:

  • 60 dkg marha vesepecsenye
  • 1 fej vöröshagyma
  • 3 db sárgarépa közepes nagyságú
  • 2 db kisebb fehérrépa
  • 1/2 zeller
  • kb 5 dkg 10 dkg füstölt szalonna
  • 8 szem borókabogyó
  • 1 tk egész feketebors
  • 4 db babérlevél
  • 0,5 dl ecet
  • 0,5 dl száraz fehérbor
  • 0,5 dl olaj
  • 3 ek vaj
  • 1 ek cukor
  • 1/2 db citrom
  • 1 ek liszt

A tálaláshoz:

  • 4 szelet citrom

A szalvéta gombóchoz:

  • 4 db zsemle
  • 1 vöröshagyma
  • 1 ek vágott petrezselyemzöld
  • 3 dkg vaj
  • 3 tojás
  • 2 dl tej
  • 20 dkg liszt
  • só, bors
  • kevés olvasztott vaj a kenéshez

Továbbá:

  • 1 db vékony pamutvászon tüll anyag
  • 20 cm zsineg