Máktorta vanília krémmel

Hozzávalók 14 fő részére

Hozzávalók:

Mákos piskóta:

  • 25 dkg liszt
  • 25 dkg cukor
  • 7 dkg olvasztott sütőmargarin
  • 3 tojás
  • 1 csomag sütőpor
  • 1 kk szódabikarbóna
  • 10 dkg darát mák
  • 1 citrom reszelt héja
  • 2,5 dl tej

Vaníliás krém:

  • 35 dkg cukor
  • 6 ek víz
  • 2 cs bourbon vaníliás cukor
  • 5 tojás
  • 2,5 ek liszt
  • fél vanílíarúd kikapart belseje
  • 3 dl tejszín
  • 15 dkg margarin

Hamis marcipán bevonat:

  • 35 dkg porcukor
  • 1 dl tej
  • 20 dkg liszt
  • 2 ek keményítő
  • 2 ek mandulaaroma
  • 10 g zselatin
  • 2 ek víz
  • 50 g margarin