Jókai torta

Hozzávalók 4 fő részére

Hozzávalók:
Egy 19 cm átmérőjű tortához:
Piskóta tortaalap:

  • 3 tojás
  • 6 dkg liszt
  • 6 dkg kristálycukor
  • 2 dkg kakaópor

Dobos lap:

  • 1 tojás
  • 2 dkg liszt
  • 2 dkg cukor
  • 50 gramm vaj vagy margarin

Csokikrém:

  • 25 dkg minőségi étcsokoládé
  • 2,5 dl 30 %-os tejszín (állati)
  • 10 dkg vaj
  • 1 evőkanál cukrozatlan kakaópor

Tejszínes krém:

  • 2 dl habtejszín (növényi)
  • 1/2 narancs kifacsart leve

Karamell máz:

  • 10 dkg cukor
  • 3 dkg vaj vagy margarin

Díszítés:

  • csokiforgács vagy darabolt csoki vagy csoki dara