Csőben (sütőben) sült rakott zöldséges – sajtos egytálétel

Hozzávalók 4 fő részére

Hozzávalók:

  • 1,2 – 1,5 kg zöldség (brokkoli, karfiol, bimbóskel) variációk ízlés szerint
  • 1 db póréhagyma
  • 6-8 dl tejföl
  • 1/2 dl tej
  • 2 db 125 g –s mozzarella
  • 150 g gouda sajt
  • 150 g trappista sajt, (lehet, füstölt is)
  • 200 g kockázott bakon szalonna,
  • 100 gr prézli
  • 1 dl olaj, vagy 1 kk zsír a prézlihez
  • 1 kk zsír a tál, v tepsi kikenéséhez
  • 2 kk ételízesítő (pl. Vegeta), só
  •  Ízlés szerint olajbogyó, paradicsom, bors, chili paprika, Provence fűszerkeverék tálaláshoz