“Vadas” krumpligombóccal

Hozzávalók 8 fő részére

Hozzávalók:
Krumpligombóc:
(kb 60, nagyobb diónyi gombóc lesz belőle)

  • 1 kg krumpli
  • 1,5 l víz
  • kb 500-520 g finomliszt

Vadas:

  • 2 nagy fej vöröshagyma
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 4 közepes sárgarépa
  • 2 közepes petrezselyem
  • 3 babérlevél
  • 1-2 szál petrezselyemzöld
  • zeller levél
  • 1/2 citrom héja
  • 1 teljes citrom leve
  • 2 ek cukor
  • bors
  • 3 evőkanál mustár
  • 1 liter szűrt húsleves (vagy 2 leveskocka 1 liter forró vízben feloldva)
  • 2-2,5 dl főzőtejszín
  • 2 ek liszt
  • 1 kg hús
  • kevés olívaolaj