Tavaszi zöldborsófőzelék currys húsgolyókkal

Hozzávalók 2 fő részére

Hozzávalók:
Főzelék:

  • 1 ek vaj
  • 3 ek olívaolaj
  • 4-5 szál újhagyma, vékonyra karikázva
  • 2 gerezd fokhagyma, reszelve
  • 80 dkg zöldborsó
  • 5 dl alaplé
  • 1 dl főzőtejszín vagy 1 kispoharas tejföl
  • 2-3 ek kukoricakeményítő
  • frissen őrölt fehér bors

Húsgolyó:

  • 0,5 kg darált hús
  • 10 dkg kolozsvári szalonna
  • 1 kisebb fej vöröshagyma, finomra pirítva
  • 2 gerezd fokhagyma, reszelve
  • 1 tk currypor
  • 1 ek pirospaprika (én csípőset használok)
  • 1 nagy csokor petrezselyemzöld, finomra aprítva
  • só, frissen őrölt fehér bors
  • 4-5 ek szezámmag vagy durvára darált kukoricadara