Fekete rózsa

Hozzávalók

Hozzávalók:
Tészta:

  • 60 dkg liszt
  • 10 dkg margarin
  • 30 dkg porcukor
  • 1 tojás
  • 1 cs sütőpor
  • 1 teáskanál szódabikarbóna
  • pici só
  • 2 dl tej

Töltelék:

  • 20 dkg darált mák
  • 25 dkg porcukor
  • 20 dkg liszt amiben elkeverünk 1 csomag sütőport
  • 10 dkg olvasztott vaj/margarin
  • 2 dl langyos tej
  • 2 csomag vaníliás cukor
  • egy citrom héja

Krém:

  • 1 l tej
  • 3 csomag pudingpor (a képen puncs ízűvel készült)
  • 25 dkg porcukor
  • 25 dkg vaj/margarin

Máz:

  • 1 tábla tortabevonó
  • 2 ek olaj