Arany Chiffon torta

Hozzávalók 12 fő részére

Hozzávalók
22 cm-es tortakarikához:

A tésztához:

  • 320 g liszt (átszitálva)
  • 180 g kristály cukor
  • 2 tk sütőpor
  • csipet só
  • 125 ml olaj
  • 1 tk vanília kivonat
  • 1 citrom reszelt héja
  • 6 db tojás (Házi, tanyasi tojást használtam! A méretet kérlek így kalkuláld! Boltiból inkább legyen 7 db)
  • 180 ml víz

A cukormázhoz:

  • 2 tojás fehérje
  • 300 g kristály cukor
  • 1 csapott tk étkezési keményítő
  • 80 ml víz
  • csipet só
  • 1 tk vanília kivonat
  • 4-5 csepp sárga ételfesték (opcionális)

A torta külsejére:

  • 150 g kókusz reszelék (sütőben aranybarnára pirítva)