Pikáns májpástétom, citrusos gyümölcs aszpikkal

Hozzávalók 6 fő részére

Hozzávalók:

A pácoláshoz:

  • 200 ml tej
  • 1 gerezd zúzott fokhagyma
  • 1 tk majoránna

A pástétomhoz:

  • 500 g sertésmáj
  • 1-1 ek zsír és vaj
  • 1 db közepes lila hagyma
  • 2 ek Donum Terrae Diókrém
  • 1 gerezd zúzott fokhagyma
  • 1 tk friss majoránna
  • tengeri só
  • színes borskeverék
  • 2-3 friss zsálya levélke (vagy 1 kk szárított)
  • 30 g aszalt sárgabarack

A gyümölcsös aszpikhoz:

  • 2 nagyobb narancs
  • 30 g aszalt sárgabarack
  • 1 tk citromlé
  • 3 ek barna cukor
  • zselatin ( a gyümölcspép mennyiségéhez igazítva)