Pozsonyi kifli

Hozzávalók 8 fő részére

Hozzávalók:

A tésztához:

  • 50 dkg liszt
  • 23 dkg margarin
  • 5 dkg porcukor
  • 1 kk só
  • 1,5 dkg élesztő
  • 1 tojás sárgája
  • 13 dkg tej

A mák töltelékhez:

  • 15 dkg darált mák
  • 10 dkg édes morzsa(darált keksz)
  • 0,5 – 0,5 narancs és citrom reszelt héja
  • 5 dkg mazsola (narancslébe áztatva)
  • 1 cs vaníliás cukor
  • 1 közepes alma (reszelve)
  • 15 dkg kristálycukor
  • 0,5 dl víz

A gesztenyés töltelékhez:

  • 25 dkg natúr gesztenye massza
  • 5 dkg édes morzsa (kekszmorzsa)
  • 2 tk rumaroma (vagy sütőrum)
  • porcukor ízlés szerint
  • 1 kk fahéj
  • narancslé (ha túl száraznak értékelnénk az állagot)

A kenéshez:

  • 1 tojás