Bolognai golyók

Hozzávalók 6 fő részére

Hozzávalók:
Tészta:

  • 3 dl tej
  • 2,5 dkg élesztő
  • 1 1/2 ek cukor
  • 50 dkg liszt
  • 1 tk só
  • 2 ek olaj
  • 15 dkg reszelt sajt ( a töltelék mellé a tésztába , majd a tetejére a végén)

Töltelék:

  • maradék vagy frissen készült bolognai, nem kell belőle sok, egy tányérnyi adag is megteszi de azért leírom az alapreceptem, a szokásos adagokból készítve

Bolognai hozzávalók:

  • 1/2 kg darált hús (jelen esetben fele sertés, fele marha darált húst használtam)
  • 1 nagyobb konzerv paradicsompüré
  • 1 szál sárgarépa
  • 1 szelet zeller vagy halványító zeller (szárzeller)
  • 1 hagyma
  • friss bazsalikom ( szárítottal helyettesíthető)
  • kevés oregánó
  • olaj,
  • cukor
  • bors