Bolognai golyók
Hozzávalók 6 fő részére
Hozzávalók:
Tészta:
- 3 dl tej
- 2,5 dkg élesztő
- 1 1/2 ek cukor
- 50 dkg liszt
- 1 tk só
- 2 ek olaj
- 15 dkg reszelt sajt ( a töltelék mellé a tésztába , majd a tetejére a végén)
Töltelék:
- maradék vagy frissen készült bolognai, nem kell belőle sok, egy tányérnyi adag is megteszi de azért leírom az alapreceptem, a szokásos adagokból készítve
Bolognai hozzávalók:
- 1/2 kg darált hús (jelen esetben fele sertés, fele marha darált húst használtam)
- 1 nagyobb konzerv paradicsompüré
- 1 szál sárgarépa
- 1 szelet zeller vagy halványító zeller (szárzeller)
- 1 hagyma
- friss bazsalikom ( szárítottal helyettesíthető)
- kevés oregánó
- olaj,
- só
- cukor
- bors