Csaroh (almás papucs)

Hozzávalók

Családom minden apraja és nagyja rajong az almás finomságokért. Ezért is örültem meg annyira ennek a csuda finomnak tűnő receptnek. Apróbb változtatásokat eszközöltem, mert a két legnagyobb fiúnál mumus a mazsola a sütikben :) Tehát ez kimaradt! Valamint a vanília puding is abszolút opcionális, nem az eredeti recept része! Első látásra beleszerettem és nem csalódtam. Finom omlós tészta, vaj-puha krémes illatos almával.

Hozzávalók kb 50 darabhoz:

  • 200 g puha vaj
  • 120 g porcukor
  • 2 egész tojás
  • 100 ml tej
  • 8 g sütőpor
  • csipet só
  • 2 teásaknál vanília eszencia
  • 1 citrom reszelt héja
  • 500 liszt

Töltelékhez:

  • 6 közepes alma (egyenként kb 200 g)
  • 3 evőkanál cukor ( ízlés szerint)
  • 3 teáskanál őrölt fahéj
  • 5 szem kardamom (mézeskalács fűszerkeverékkel is tökéletesen működik,csak ez esetben hagyjuk el a fahéjat!)
  • 1/2 citrom leve
  • diónyi vaj
  • kb 30 ml víz