Hagyományos bejgli, diós és mákos töltelékkel

Hozzávalók 4 fő részére

Hozzávalók (6 db, kb. 50 dkg-os bejglihez)

Tészta:

  • 90 dkg liszt
  • 25 dkg margarin vagy vaj
  • 12,5 dkg zsír
  • kb. 2 dl hideg víz
  • 2,5 dkg élesztő
  • 10 dkg porcukor
  • 1 csipet só
  • 1 dl hideg, cukormentes tejszín (legalább 30%-os)
  • 2 tojás sárgája

Mákos töltelék (3 rúdhoz):

  • 40 dkg darált mák
  • 25 dkg cukor (ízlés szerint csökkenthető)
  • 7,5 dkg zsemlemorzsa vagy finomra darált keksz
  • 1 citrom leve
  • kb. 1,5 citrom reszelt héja
  • mazsola ízlés szerint (elhagyható)
  • 2,5 dl víz

Diós töltelék (3 rúdhoz):

  • 40 dkg darált dió
  • 25 dkg cukor (ízlés szerint csökkenthető)
  • 7,5 dkg zsemlemorzsa vagy darált keksz
  • ízlés szerint fahéj (kb. 2 púpos teáskanál)
  • 2,5 dl víz

Gesztenyés töltelék (1 rúdhoz  opcionális):

  • 25 dkg gesztenyemassza
  • 1-2 evőkanál rum vagy rumaroma
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • reszelt narancshéj

Lekenéshez:

  • tojássárgája
  • tojásfehérje