Hozzávalók (6 db, kb. 50 dkg-os bejglihez)
Tészta:
- 90 dkg liszt
- 25 dkg margarin vagy vaj
- 12,5 dkg zsír
- kb. 2 dl hideg víz
- 2,5 dkg élesztő
- 10 dkg porcukor
- 1 csipet só
- 1 dl hideg, cukormentes tejszín (legalább 30%-os)
- 2 tojás sárgája
Mákos töltelék (3 rúdhoz):
- 40 dkg darált mák
- 25 dkg cukor (ízlés szerint csökkenthető)
- 7,5 dkg zsemlemorzsa vagy finomra darált keksz
- 1 citrom leve
- kb. 1,5 citrom reszelt héja
- mazsola ízlés szerint (elhagyható)
- 2,5 dl víz
Diós töltelék (3 rúdhoz):
- 40 dkg darált dió
- 25 dkg cukor (ízlés szerint csökkenthető)
- 7,5 dkg zsemlemorzsa vagy darált keksz
- ízlés szerint fahéj (kb. 2 púpos teáskanál)
- 2,5 dl víz
Gesztenyés töltelék (1 rúdhoz opcionális):
- 25 dkg gesztenyemassza
- 1-2 evőkanál rum vagy rumaroma
- 1 csomag vaníliás cukor
- reszelt narancshéj
Lekenéshez:
- tojássárgája
- tojásfehérje