Fekete-erdő piskótatekercs
Hozzávalók 5 fő részére
Hozzávalók
Piskótához:
- 4 db tojás
- 100 g cukor
- 2 evőkanál étolaj
- 1 teáskanál vaníliakivonat
- 50 g finomliszt
- 40 g cukrozatlan kakaópor
- 1 teáskanál ütőpor
- 0,5 teáskanál só
Meggyszószhoz:
- 250 g magozott meggy (friss vagy fagyasztott)
- 50 g cukor
- 1 evőkanál citromlé
- 2 evőkanál meggypálinka (elhagyható)
Krémsajtos töltelékhez:
- 200 g mascarpone (szobahőmérsékletű)
- 40 g porcukor
- 1 teáskanál vanília kivonat
- 240 ml habtejszín (jól behűtve)
Díszítéshez:
- tejszínhab
- meggyszemek
- csokoládéforgács