Fekete-erdő piskótatekercs

Hozzávalók 5 fő részére

Hozzávalók

Piskótához:

  • 4 db tojás
  • 100 g cukor
  • 2 evőkanál étolaj
  • 1 teáskanál vaníliakivonat
  • 50 g finomliszt
  • 40 g cukrozatlan kakaópor
  • 1 teáskanál ütőpor
  • 0,5 teáskanál só

Meggyszószhoz:

  • 250 g magozott meggy (friss vagy fagyasztott)
  • 50 g cukor
  • 1 evőkanál citromlé
  • 2 evőkanál meggypálinka (elhagyható)

Krémsajtos töltelékhez:

  • 200 g mascarpone (szobahőmérsékletű)
  • 40 g porcukor
  • 1 teáskanál vanília kivonat
  • 240 ml habtejszín (jól behűtve)

Díszítéshez:

  • tejszínhab
  • meggyszemek
  • csokoládéforgács