Zabpelyhes keksz

Hozzávalók

Hozzávalók:
“Nedves” anyagok:

  • 22 dkg vaj
  • 2 db tojás
  • 1 bögre lágy barnacukor
  • 1 zacskó vaníliás cukor

Száraz anyagok:

  • 1,5 bögre liszt (ha csokoládésra csinálom, akkor ennek kb. az egyharmada kakaópor)
  • 2,5 bögre zabpehely (én az apróbb fajtát szeretem)
  • 1 csomag (12 g) sütőport
  • 1-2 bögrényi olyan “cucc”, amit szeretünk: apróra vagdalt dió, mogyoró; kókuszreszelék; mazsola; csokoládé darabok; reszelt citrom-, vagy narancshéj, mézeskalács fűszer, őrölt fahéj, őrölt kardamom, gyömbérpor, (bármi és bármilyen variációban, amit az ízlésünk kíván)